Израел обяви кога ще разшири военните операции в Рафах, южен град

...
Израел обяви кога ще разшири военните операции в Рафах, южен град
Коментари Харесай

Израел посочи дата за операцията си в Рафах

Израел разгласи по кое време ще  разшири военните интервенции в Рафах , южен град в линията Газа.

Израелските сили имат намерение да разширят военните интервенции в Рафах, в случай че заложниците, държани от " Хамас ", не бъдат върнати до началото на Рамазан . Свещеният месец на мюсюлманите ще стартира на 10 март и мненията на министъра от военновременното държавно управление на Израел Бени Ганц наподобяват като най-ясния краен период до момента за израелските военни дейности в южния град на Газа, където над 1 милион разселени палестинци откриха леговище покрай египетската граница, написа CCN.

Бени Ганц съобщи: " Светът би трябвало да знае, и водачите на " Хамас " би трябвало да знаят - в случай че до Рамадан нашите хора , които държат като заложници, не бъдат върнати вкъщи, бойните дейности ще продължат на всички места, включително и в региона на Рафах. " Ганц прибавя, че Израел ще работи координирано, при подпомагане за евакуация на цивилните и в разговор с американските и египетските сътрудници, с цел да сведе до най-малко жертвите измежду мирното население.

Организация на обединените нации заяви че една от най-важните лечебни заведения в Газа, " Насър " в Хан Юнис, е престанала да действа , а СЗО разгласи, че й е отхвърлен достъп и даже не може да оцени обстановката.
 Най-голямата болница в Хан Юнис към този момент не може да действа
Най-голямата болница в Хан Юнис към този момент не може да действа

Липсата на гориво и боевете към лечебното заведение са извадили болничното заведение от строя

Миналата седмица армията в четвъртък армията влезе в болничния комплекс в четвъртък, заявявайки, че там се държат заложници. Според изказването на военните интервенцията е била " тъкмо и лимитирана ", а " Хамас " цинично употребява лечебни заведения за скривалище и гнет.

Израел евентуално чака част от палестинците да изоставен бранша Газа и да потърсят леговище в Египет , където. На този стадий от страна на Израел, а и на Египет, по този начин и не е оповестен някакъв проект за евакуация.

Няма и точна информация какъв брой тъкмо палестинци се намират в Рафах , след най-голямото скупчване на бежанци, евакуирали се от северната част. Има информация, че към този миг някои от тях се насочат на запад към крайбрежието, само че броя им е дребна.

Още преди две седмици интернационалната общественост реагира остро на поръчките за продължение на израелската интервенция в Рафах, само че министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи решителност, че Израел няма да се откаже.
 Коридорът
Коридорът " Филаделфия ": Цел за Нетаняху, алена линия за Египет

Стратегически за Близкия изток съглашения са сложени под въпрос
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР